Amb l’amor no hi ha prou

L’èxit d’una parella se sustenta no només en l’amor sinó en compartir valors que per a cada un dels membres son importants. Però per què si ens estimem i compartim els mateixos valors a vegades no funciona? Dons perquè no sempre l’ordre i la prioritat que se’ls hi dóna a aquests valors és la mateixa. Imagina’t una parella en que els  dos membres tenen com a valors l’amor, el respecte, el desenvolupament personal, la diversió, i l’atracció, però que a l’hora de donar-los prioritat, per un d’ells és més prioritari l’amor que el respecte. I per contra, l’altre membre de la parella té com a prioritari el respecte abans que l’amor. Cada cop que la parella perdi els nervis i li faci un atac personal que senti com a manca de respecte, pensarà que amb l’amor que sent no hi ha prou perquè l’està faltant al respecte i per a ell o ella és un valor fonamental. D’altra banda, l’altra persona sentirà  que la parella no l’estima suficient perquè sinó seria capaç d’entendre que més enllà del seu malhumor hi ha un amor incondicional que l’altra no valora. Què fer llavors per a que una parella funcioni? Elabora una llista amb els valors que per a tu son necessaris que hi siguin presents en la  relació i busca persones que hi estiguin d’acord o s’aproximin al màxim a aquests criteris. Si la parella ja està formada, intenta elaborar i consensuar amb la teva parella quin son els valors en els quals voleu que se sustenti la relació. Si no fos possible fer-ho de manera conjunta, intenta elaborar des del coneixement que tens de la teva parella, quina creus que seria la seva llista i intenta respectar les seves prioritats. A la vegada, també és important fer arribar a l’altra persona quins son els nostres “bàsics” per a que pugui entendre el nostre comportament.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s