Baixar els somnis a la realitat

La paraula èxit pot tenir molt diferents connotacions en funció de la persona. Per a una persona l’èxit pot estar relacionat amb la carrera professional , per una altra amb la família, per una altra amb els diners, etc. Però si una cosa és certa es que tots i totes volem sentir-nos exitosos/es. Sentir que les nostres vides funcionen en allò que per a nosaltres té importància i forma part del nostre sistema de valors. Quines son les claus per aconseguir aquesta sensació de plenitud i sintonia amb la vida?

1º No descartis el fracàs durant el procés: moltes persones creuen que assolir l’èxit és aconseguir els objectius a la primera. Quan fallen pensen que han de desistir, sense adonar-se que normalment el fracàs forma part del procés. El sistema d’assaig error és una de les nostres principals fonts d’aprenentatge.

2º Tingues clar el teu propòsit: Tens una visió clara de què vols aconseguir? Quins son els teus objectius? Un dels treballs que més dur a terme un/a coach amb els seus clients, és que aquests aconsegueixin tenir clar els seus propòsits. És normal sentir-se desorientat, que les coses no funcionin si no tens una direcció clara de cap a on vols anar. Pensa que si tu no tens clar els teus propòsits algú altra decidirà per tu. I acabaràs anant allà on vol el teu cap, la teva parella, els teus amics…Si tu no tens els teus objectius clars, acabaràs treballant per als objectius d’algú altre. Cada dia rebem milers d’imputs que ens diuen que hem de fer i desitjar a les nostres vides. Saber estar connectats i connectades amb la nostra essència ens ajudarà a no perdre’ns en aquesta selva.

3º Marcat objectius petits amb períodes de temps assequibles: T’ajudaran a tenir la sensació de que vas avançant i et faran l’objectiu final més abastable. També reduirà la sensació de vertigen, no cal passar pors innecessàries.

4º Forma’t: Una de les experiències més gratificants, és l’aprenentatge. Inverteix en tu i la teva formació. És cert que hi ha molta formació que té preus elevats, però també hi ha molta oferta de qualitat gratuïta. Avui en dia, ha canviat la idea de pensar que la formació està relegada a una certa edat concreta de la vida. Un exemple d’això, és el món laboral, on el reciclatge i aprenentatge continu és cada cop una exigència per part d’empreses i clients.

5º Arrisca’t: Potser el pas més difícil de dur a terme, és assumir riscos. T’has de llençar a aconseguir l’èxit. Les coses que esperes no estaran mai en la teva zona de confort. Perquè si no no serien reptes, no serien somnis, serien ja una realitat. Però no deixis que ningú decideixi quin grau de risc has d’assumir. Decideix tu. Tornant al punt dos , marcat objectius que puguis assolir sense entrar en pànic. És normal sentir por i neguit però no fins al punt de poder-nos quedar paralitzats.

6º No et boicotegis: Un cop arribat a l’objectiu final, hi ha persones que comencen de manera inexplicable a recular o simplement es paralitzen. “Tot anava bé i no sé què ha passat” Si ets dels que cau en aquesta circumstància, demana l’assessorament d’un/a coach. T’ajudarà a analitzar què hi ha darrera d’aquest fet. Quines creences tens en relació a l’èxit i com canviar aquelles que siguin limitants.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s