Què fer amb una injustícia?

Durant la vida moltes seran les circumstàncies que percebrem com a injustes. Sentir-se tractat/da de manera injusta ens remou moltes emocions com ràbia, impotència, etc. Aprendre a abordar aquestes situacions farà que puguem superar-les sense que ens passi una factura emocional elevada.

Si estàs acostumat/da a al tema de la gestió de les emocions, sabràs quin és el primer pas que et suggeriré a continuació: acceptar. Sí, acceptar la situació, no vol dir que l’haguem de percebre com a justa o estar –hi  èticament d’acord. Acceptar és partir de la base que el fet s’ha donat. No fugir, ni lluitar, ni amagar-se. Simplement entendre que allò és un fet. Acceptar és també donar el dret a l’altre a manifestar la seva posició tot i que estigui totalment allunyada de la  nostra.

El segon pas, és fer-nos responsables de com ens posicionem al respecte. És a dir, decidir com volem actuar al respecte i assumir  tot el que això comporti. Assumir  l’estat emocional que comportarà la nostra decisió. A vegades optem  per una alternativa lluitadora però no som capaces de sostenir el desgast emocional i el malestar que això ens genera. O pel contrari, decidim no sostenir una opció bel·ligerant i optar per apartar-nos del conflicte, i aquest fet ens genera ansietat i ràbia continguda perquè pensem que estem callant els nostres valors i la nostra veritat davant dels altres i els fets.

Degut a la càrrega emocional que comporta la situació, no sempre som capaces de tenir una visió clara de com afrontar la situació i veiem la circumstància com un obstacle insuperable.

A continuació et deixo una sèrie de preguntes per a que t’ajudin a trobar la millor manera d’enfrontar-la:

  • Com interpreto el que ha passat?
  • Com vull que sigui la meva resposta davant aquest fet?
  • Com la faré efectiva? (Quins passos donaré?)
  • Com em farà sentir aquesta posició?
  • Com em sentiré amb mi mateix/a?
  • Què vull obtenir a canvi?
  • Què passarà si no ho obtinc?

Decideixis el que decideixis, dedica uns últims instants a pensar si realment estàs prenent la decisió per tu mateix/a o estàs deixant-te influir pel que penses que els demés esperen de tu. Si sents que la teva decisió està alineada amb el que ets i sents, segurament serà la decisió correcte.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s