Superar l’angoixa en temps d’incertesa

L’angoixa es pot definir com allò que succeeix en el nostre cos quan interpretem una situació com a insuportable. Els seus símptomes acostumen a ser augment en el ritme cardíac, sudoració, pressió en el tòrax, etc. Però com poder actuar davant d’un estat d’angoixa? A continuació exposo una sèrie de tips a tenir en compte per a la seva gestió:

  • Reconèixer i  acceptar el símptoma: reconèixer i acceptar des de la tranquil·litat que estem tenint aquesta sensació, farà que puguem treballar sobre ella, pel contrari fer veure com que no existeix pot produir l’efecte contrari i augmentar els símptomes.
  • Interpretar-la com a suportable: encara que els símptomes siguin desagradables , sens dubte es una situació que podem transformar i gestionar.
  • Analitzar els pensaments que l’estan generant: si son reals i objectius, o estan distorsionats i amplificats. Quan ens preocupem per una situació normalment acabem projectant tota una sèrie d’escenaris que no necessàriament s’han de produir.
  • Tècniques de respiració i relaxació: si acostumem a meditar, podem intensificar la pràctica destinant més temps. Si pel contrari, no hi estem acostumats/des, hi ha tota una sèrie de recursos online com a meditacions guiades per a principiants o simplement podem trobar la nostra manera de relaxar-nos cercant un lloc, posant música relaxant i centrant-nos en la respiració.
  • Exercici físic: per a controlar el nivell d’estrès i generar les hormones vinculades a la felicitat i el relax.
  • Ampliar el focus d’atenció: quan estem immersos/es en una situació complexa tendim a focalitzar-nos en una única part de l’escenari, en comptes de tenir una visió més general de la situació, obrint la ment a possibilitats que abans no havíem contemplat.
  • Cercar l’ajuda d’un/a professional: si sents que no ets capaç de sortir del bucle cerca l’ajuda d’un professional que t’ajudi amb la situació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: