Superar l’angoixa en temps d’incertesa

L’angoixa es pot definir com allò que succeeix en el nostre cos quan interpretem una situació com a insuportable. Els seus símptomes acostumen a ser augment en el ritme cardíac, sudoració, pressió en el tòrax, etc. Però com poder actuar davant d’un estat d’angoixa? A continuació exposo una sèrie de tips a tenir en compte per a la seva gestió:

  • Reconèixer i  acceptar el símptoma: reconèixer i acceptar des de la tranquil·litat que estem tenint aquesta sensació, farà que puguem treballar sobre ella, pel contrari fer veure com que no existeix pot produir l’efecte contrari i augmentar els símptomes.
  • Interpretar-la com a suportable: encara que els símptomes siguin desagradables , sens dubte es una situació que podem transformar i gestionar.
  • Analitzar els pensaments que l’estan generant: si son reals i objectius, o estan distorsionats i amplificats. Quan ens preocupem per una situació normalment acabem projectant tota una sèrie d’escenaris que no necessàriament s’han de produir.
  • Tècniques de respiració i relaxació: si acostumem a meditar, podem intensificar la pràctica destinant més temps. Si pel contrari, no hi estem acostumats/des, hi ha tota una sèrie de recursos online com a meditacions guiades per a principiants o simplement podem trobar la nostra manera de relaxar-nos cercant un lloc, posant música relaxant i centrant-nos en la respiració.
  • Exercici físic: per a controlar el nivell d’estrès i generar les hormones vinculades a la felicitat i el relax.
  • Ampliar el focus d’atenció: quan estem immersos/es en una situació complexa tendim a focalitzar-nos en una única part de l’escenari, en comptes de tenir una visió més general de la situació, obrint la ment a possibilitats que abans no havíem contemplat.
  • Cercar l’ajuda d’un/a professional: si sents que no ets capaç de sortir del bucle cerca l’ajuda d’un professional que t’ajudi amb la situació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s