Millorar les relacions

Parlarem  de les relacions. Relacions en sentit general. Relacions sentimentals, laborals, d’amistat…relacions de tot tipus. Normalment quan tenim un conflicte ,una situació que no ens agrada amb una altra persona, tendim a col·locar-nos com a víctimes i analitzar la situació des del punt de vista de cercar qui té la culpa. I tendim així, a donar la culpa a l’altra persona en comptes d’entendre que en les relacions la responsabilitat es compartida. Parlo de responsabilitat i no de culpa. Des de la perspectiva del coaching no treballem amb la culpa perquè paralitza. Es treballa des de la responsabilitat, la responsabilitat que tinc jo en la dinàmica que he generat amb l’altre. Potser no he sabut posar límits, o potser no he sabut comunicar-me correctament, etc, es poden donar moltes situacions diferents. Però és des d’aquest lloc d’anàlisi més profund, des d’on puc treballar. Des de la parcel·la de responsabilitat que em pertoca. Si vull fer un treball més profund que canviï la manera en com em relaciono i les relacions que genero, ho haig de fer des d’aquest lloc. Treballar des de la vessant de la culpa es quedar-se en la superfície i perpetuar els patrons que tinc incorporats en els meus esquemes mentals. El treball profund és aquell que modifica les creences que tenim al respecte i modifica les dinàmiques que estableixo amb  les altres persones, generant noves fórmules de relació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s