Si el que fas no funciona fes una altra cosa… però com?

És molt coneguda la famosa frase “si el que fas no funciona, fes una altra cosa” però les persones que venen a mi cercant ajuda em diuen….sí, molt bé, però com? I és que normalment caiem en el parany de fer totalment el contrari sense avaluar si ha de ser aquesta la resposta. O pitjor encara, pensant que fer totalment el contrari és la única opció. El més gran problema que tenim a l’hora de solucionar un problema és precisament no veure totes les possibles alternatives. Els nostres comportaments depenen i molt, de les nostres creences , que hem anat construint a partir de d’experiències personals i de la relació amb les altres persones. Si som capaços de veure el punt de mira estret  que fem servir moltes vegades per interpretar la realitat i modificar la nostra manera de pensar, no serà d’estranyar que els nostres comportaments es vegin modificats. El que em trobo moltes vegades és que hi ha persones que els hi costa molt generar aquesta opció de modificar el pensament, llavors els hi proposo fer el camí a la inversa. Els hi demano que es comportin de manera diferent, provant altres alternatives durant un temps. Aquesta feina genera uns altres resultats en la realitat que alhora ajuden a la persona a canviar la seva manera de pensar. Triïs el que triïs tot comportarà al mateix, canvi en les creences i els comportaments, ja que tots dos conceptes son parts d’un cercle que es retroalimenta.

Recorda:

  • Pensa en diferents possibilitats, no et quedis en un blanc i negre.
  • Mira de canviar els teus pensaments i canviaràs la teva conducta.
  • Si no pots canviar els teus pensaments, canvia com et comportes i això farà que canviïs els teus pensaments.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s