Com et mostres al món

A tots i totes ens preocupa quina imatge donem al món de nosaltres mateixos/es, si més no, almenys respecte a la gent que ens importa. Quan tenim reaccions que sentim que no hem pogut controlar davant de determinades situacions, tendim a preocupar-nos durant dies revivint la situació en que ens vam comportar de manera massa agressiva, o poc assertiva, vam ser massa egoistes o poc tolerants. El problema ve quan per a justificar-nos tendim a donar les culpes a la situació, les circumstàncies, a l’altra persona que ens va alterar, etc., en comptes d’afrontar el problema. Llavors que podem fer per a gestionar aquests tipus de situacions:

  • Primer, desvincular la nostra conducta de la de l’altra persona. Si justifiquem que l’altra persona va fer que nosaltres responguéssim d’aquesta manera, estem deixant en mans de l’altra la nostra resposta davant els fets. Per tant, cap conducta de l’altre inhibeix en mi la decisió de comportar-me com realment vull. La meva conducta és una decisió meva, i per tant la meva responsabilitat.
  • En segon terme, si la relació amb aquesta persona encara continua, podem intentar trobar un espai de diàleg per transmetre a l’altra persona que la nostra reacció no va ser la més adequada i mostrar-nos i actuar com realment ens hagués agradat fer-ho. No es tracta d’intentar solucionar el problema (si es pot perfecte), es tracta de fer-nos responsables de la nostra conducta i intentar canviar-la. Al marge del que faci l’altra persona, i remarco això perquè normalment esperem que després de fer nosaltres un pas l’altra persona faci el mateix, i no sempre serà així.
  • Per últim, treballar la nostra reactivitat i els nostres automatismes. Reforçar la nostra capacitat d’elecció i els valors que volem defensar en nosaltres i en la societat.

Fer-nos càrrec del que aboquem al món en forma de paraules i accions ens fa millors persones. Pensar en el nostres  valors i que els nostres actes vagin en concordança amb ells ens faran sentir persones més segures i equilibrades. I això sens dubte ajudarà a la nostra imatge. Si trobes massa complicat gestionar de manera correcta la conducta reactiva i els automatismes, posa’t en mans d’una coach, segur que t’ajudarà a modificar-los.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s