Vull guanyar sense que tu perdis

Tot i que entenem que no hi ha millor paradigma que el Guanyar-Guanyar per a solucionar els conflictes, encara ens movem i abordem els problemes amb les altres  persones des d’opcions com Jo guanyo- Tu perds o Tu guanyes-Jo perdo. I és que encara tenim molt interioritzat que quan tenim un conflicte amb l’altre, aquest passa a ser el nostre enemic. El paradigma Guanyar-Guanyar ens ajuda a interpretar a l’altra persona com una aliada, ens mobilitza a remar amb l’altra part cap a un mateix objectiu que és trobar una solució satisfactòria  per a totes dues. Potser tenim posicions i necessitats diferents, però si hi ha voluntat i coneixement de com fer-ho, és possible trobar solucions creatives que satisfacin tant els desitjos d’una part, com els desitjos de l’altra. Què hem de fer per tal d’acostar-nos als conflictes des d’aquest paradigma? Doncs primer de tot, escoltar  a l’altra persona, intentar entendre-la, entendre les seves necessitats i les emocions a les que està enganxada. Trobar punts d’acord, perquè sempre tendim per inèrcia a centrar-nos en els desacords. I un cop hem entès que és allò que necessiten totes dues parts, innovem  per a trobar solucions satisfactòries. Evidentment que hi hauran conflictes més senzills i conflictes molt més complexes, però el com ens acostem a ells i els hi fem front marcarà sens dubte com es desenvoluparà el procés de negociació i la resolució del mateix. Per tant, la propera vegada que sentis que tens un conflicte amb el teu o la teva  cap, la teva parella, el teu fill o filla, amb algun amic o amiga, o amb un company /a de feina, pensa si l’estàs veient com un enemic o com un aliat. Segur que això marca la diferència dels teus actes. Si penses que necessites ajuda per aprendre a resoldre els conflictes de maneres més creatives, no dubtis en concertar una consulta particular.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s