Els límits només son una percepció

Fa uns dies vaig descobrir gràcies a un alumne, a Maickel Melande. Maickel Melande és un home venezolà que per una anòxia al portar dues voltes de cordó en el part, va créixer amb un retard motor. Desafiant tot pronòstic, va decidir convertir-se en  un maratonià, i ha completat diferents maratons en ciutats com New York, Berlín, Chicago, Tokyo, Boston…sempre és l’últim a arribar, de fet, completar una marató li porta unes 20hores caminant. La marca està en unes 2h i 2 minuts. En una ocasió un periodista li va preguntar “Per què portar-ho al extrem? Perquè realitzar esports extrems? Per què voler portar el cos al límit?” I ell va respondre: “Per què som una paradoxa i només des de la paradoxa s’aprèn. Precisament la meva debilitat era el tema físic, i si des d’allò físic podem extreure la fortalesa, llavors no hi ha debilitat, simplement percepció de debilitat. I crec que és així amb tot.”

Em sembla fantàstica aquesta resposta, sempre tendim i està molt bé, en potenciar les nostres habilitats. Des del coaching i disciplines similars, animem a la gent a que tregui el seu potencial, conegui el seu element i potenciï allò que pensen que els hi es donat per naturalesa. Però ara ve Maickel i ens diu totalment el contrari. Jo vaig desenvolupar precisament allò que em feia feble…i resulta, que a més, em vaig adonar que només era una percepció. Que en realitat no és la meva debilitat sinó la més gran de les meves fortaleses.

Us animo a que busqueu en internet qualsevol dels múltiples vídeos d’aquest home arribant a meta, sobretot en aquells moments en que pensem que no som capaços de superar reptes. Ànims, sigues un maratonià/maratoniana!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s