Rebutgem els tòpics en el món laboral

Llegia fa uns dies en un post que la generació X (els nascuts entre els 1965 i el 1979) necessitàvem feedback continu dels nostres caps per a sentir-nos segurs. Però no érem els d’aquesta generació els que sortíem més perjudicats per l’anàlisi, els de la generació anterior del 1946 als 1964, segons la publicació, esperaven sempre que se’ls hi parlés de vostè i que s’utilitzés el títol o grau acadèmic per a referir-se a ells.  No sé que hi ha de cert en tot això, i probablement en alguns casos sigui cert, però realment és un anàlisi molt pobre de les característiques que una persona pot tenir com a treballador/a. Tinc 44 anys i porto treballant des dels 16 i he tingut la sort de treballar amb persones de diferents generacions. I si haig de dir la veritat, ni uns em van semblar tant insegurs, ni els altres tant formals. Si una cosa he après durant la meva carrera professional és a no dependre del feedback de ningú per a sentir que faig bé les coses. El feedback per part dels teus superiors pot ser realment gratificant i positiu però no sempre es dóna. D’altra banda, quan he estat treballant amb persones més grans que jo, no he reduït l’experiència a si els hi parlava de vostè o no. Simplement aprofitava el moment per a enriquir-me de tot allò que la persona aportava de bagatge professional. Ens estem acostumant massa a encasellar-nos? Fem valoracions massa parcials en comptes de fer anàlisis més integrals de les persones? I per últim, som realment conscients de les opinions que aboquem al món i les seves conseqüències? Si ets una persona que estàs en actiu o en recerca de feina pensa en tot allò que et defineix com a treballador/treballadora, no et limitis ni parcel·lis la teva experiència i coneixements a un simple tret extret a l’atzar, i sobretot mira amb iguals ulls als companys i companyes que t’envolten.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s