No supero les entrevistes de feina

Estar en recerca de feina implica haver de passar per infinitat de proves, entrevistes i processos de selecció. Alguns som més curts, altres més llargs, i en molts casos no se semblen entre ells. Mirem llavors, què podem fer per encarar millor la situació:

  • Canvia el xip: en comptes de pensar que fas moltes entrevistes i no superes cap, centrat en l’aprenentatge que estàs obtenint de cada una d’elles.
  • Recopila informació: fes un anàlisi de quins son els factors comuns que tenien totes elles: quins eren els interessos de les empreses vers als candidats/des, a quins coneixements o competències donaven importància…
  • Reflexiona: sobre les preguntes que et van fer i el que estaven intentant saber de tu.
  • Avalua: com han estat les teves respostes i què hauries de millorar.
  • Practica: un consell que dono sempre a les persones en recerca de feina és que assagin possibles preguntes i respostes a casa seva. Sempre hi haurà alguna pregunta que ens agafi per sorpresa i sens dubte no podem anticipar com serà el procés de selecció, però portar assajat els discurs sobre qui som, quina experiència i competències hem assolit i quines son les nostres expectatives en el món laboral, ens ajudarà a tenir un llenguatge més fluït i ric en el moment de trobar-nos amb el nostra entrevistador/a.

Per últim, no t’oblidis del llenguatge no verbal, porta la teva millor versió de tu mateix/a vestint-te de manera adequada i tingues cura dels teus gestos i llenguatge corporal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: