Tips per a comunicar-me millor

Un dels aspectes que com animals socials que som ens preocupa és la comunicació amb les altres persones. Com ens comuniquem i si el nostre missatge és entès per l’altre amb la intencionalitat que nosaltres l’emetem. En moltes ocasions les persones manifesten que son introvertides i això els hi dificulta la relació amb els altres, o en ocasions es defineixen a si mateixes com a persones serioses incapaces d’establir converses fluides i generar empatia en el seu interlocutor.

En molts casos, és necessari un treball més profund per entendre la història personal de la persona i el per què es manifesten aquestes conductes. No obstant, us deixo uns quants tips per a que hi pugueu experimentar canvis en el vostre dia a dia si us sentiu identificats/des amb el tema.

  • Comunicació no verbal: estigues alerta a la teva comunicació no verbal. Encara que pensem i centrem tots els nostres esforços amb la comunicació verbal, la comunicació no verbal transmet i és més important a l’hora de comunicar del que pensem. Fixa’t si tendeixes a protegir-te creuant els braços, o adoptes una postura de distància o de voler amagar-te durant la conversa. Si és així corregeix la teva postura.
  • Amabilitat: a vegades tendim a donar una imatge de persona distant, quan en realitat és simplement timidesa. Procura parlar amb amabilitat, això sempre serà ben rebut per l’altre i t’ajudarà a tenir relacions basades en el respecte mutu.
  • Allarga la teves respostes: les persones que se senten sense eines per a dur una conversa, o pensen que no tenen res interessant a dir, tendeixen a parlar de manera concisa amb monosíl·labs. Proposat allargar les teves respostes i dedicar-hi més temps a transmetre realment el missatge que vols.
  • Atreveix-te: Si tens ganes d’assumir riscos i lluitar contra els teus límits, proposa’t algun petit desafiament: participa en algun debat, apuntat a alguna activitat que requereixi de la teva intervenció, fes classes de teatre o apuntat a alguna excursió guiada amb persones que no coneixes. Enfronta’t a les teves pors.

Comunicar-nos amb els altres forma part com tot d’un aprenentatge social, no siguis dur amb tu mateix/a si al principi no surten les coses com esperaves. Procura extreure l’aprenentatge de les accions que dugis a terme.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s