Cuidar-se emocionalment durant la recerca de feina

Estar a l’atur és podria catalogar com una de les situacions més estressants i difícils de sostenir  a nivell emocional, econòmic i social. Estar a l’atur comporta incertesa a nivell econòmic, pot fer-nos dubtar sobre la nostra vàlua com a professionals i afectar a la nostra autoestima i en molts casos, a aquests factors, se’ls afegeix la pressió social.

A nivell econòmic: son moltes les persones que no tenen una reserva econòmica pels temps de crisi, les ajudes i prestacions tenen data de caducitat, i sents que el temps et pressiona a mida que avancen els dies.

A nivell emocional: comencem a qüestionar-nos si realment som vàlids i tenim capacitat per a competir amb els altres candidats/des. Això fa que ens generem dubtes sobre la nostra professionalitat.

A nivell social: no sempre el nostre entorn ens dóna suport o entén la nostra situació. En alguns dels casos inclús culpabilitza a la persona en recerca de feina, com si no estigués fent el suficient per a aconseguir un nou treball.

Si estàs en alguna d’aquestes circumstàncies, a continuació et descric accions que pots dur a terme per a afrontar millor la situació:

  • Mantenir una rutina: La rutina ens ajuda a estar centrats/des, mantenir l’energia, i dur a terme hàbits saludables com dormir les hores necessàries i alimentar-nos correctament.
  • Recordar situacions d’èxit: segur que la teva trajectòria està plena de situacions d’èxits i reptes superats. Recorda com vas afrontar aquelles situacions i sabràs les teves competències com a professional i tot el que podries aportar en un nou treball.
  • Generar un pla: Crea el teu propi pla sol/a o amb ajuda d’un/a professional. Crea un cv amb el que et sentis còmode. Aprèn a superar entrevistes i  informa’t sobre els canals de recerca.
  • Gestionar la recerca: Proposa’t un temps determinat per a cercar feina. Porta un control sobre les teves candidatures. Avalua si estàs tenint el resultat que esperaves i fes els canvis necessaris.
  • Dedicar temps a activitats d’oci: És important que també inverteixis temps en allò que t’agrada, passejar, llegir, fer esport… t’ajudarà a que estiguis de millor humor i et sentis més animat/da.
  • Envoltar-se de gent que creu en tu: Això és bàsic, t’has d’envoltar de persones que entenguin la teva situació i siguin capaces de motivar-te i aconsellar-te de manera adequada.

Si no estàs duent aquestes accions posa-les en pràctica. De segur que t’ajudaran a superar millor la situació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s