Transformar els desitjos en objectius

La diferencia entre desitjos i objectius és que els primers no necessiten d’una intenció per a assolir-los, ni tan sols necessiten ser assolits. Simplement son desitjos, anhels,  coses o fets que t’agradaria tenir al teu abast, que t’agradaria que  es manifestessin en la teva realitat. En canvi tenir objectius implica una intencionalitat i si estàs disposada/t a fer-los realitat també impliquen una estratègia i un treball mínimament constant.

Una manera de treballar aquests objectius és a través d’una llista. Les llistes serveixen per a poder estructurar els continguts, donar-los forma i fer-los més visuals. Maneres de fer llistes hi ha moltes, jo t’explicaré a continuació una senzilla i que dóna bons resultats:

1º Pensa primer les àrees o àmbits en el que estan inclosos aquests desitjos: treball, oci, estudis, salut i esport… Això et donarà una primera estructura.

2º Pensa a continuació, com vols estructurar la llista, necessitaràs una cartolina per àmbit o vols incloure’ls tot en una, marcant diferents espais? Potser,  simplement has triat un àmbit  a treballar amb el qual només necessitaràs calcular l’amplitud del paper.

3º Pensa bé quins son els objectius que vols assolir. Pensa-ho des de una perspectiva ecològica. És a dir, aquests objectius estan en sintonia amb qui jo sóc, amb els meus valors i amb el meu entorn?

4º Pensa si son objectius a curt, mig o llarg termini. Si pots marcar diferents terminis dintre d’un mateix objectiu, fes-ho, t’ajudarà a anar avaluant si ho estàs aconseguint i també t’ajudarà a motivar-te. Marcar-te objectius que son a llarg termini sense pautar uns tempos facilita que desisteixes.

5º Redacta de la manera més simple i visual aquests objectius.

6º Afegeix imatges, paraules, accions que estàs disposat/da a dur a terme per a aconseguir-los. Pensa que aquesta és la part més important, ja que si no hi ha acció, no hi ha assoliment.

7º Sigues realista amb els terminis. Marca’t millor períodes de temps en comptes de dates concretes.

8º Redacta els objectius de manera que siguin mesurables. Què és el que desitjo assolir de manera concreta, en quin període de temps, i com sabré que ho he aconseguit.

9º Per últim, decora, fes alegre la teva llista, dibuixa, afegeix imatges o paraules que et motivin. Fes-la atractiva, no es tracta de treballar per patir, és tracta de treballar i motivar-te en allò que es suposa que et fa feliç i dóna sentit a la teva vida.

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s