Superar conflictes amb persones properes

El normal és que gaudim de les relacions interpersonals, que visquem en harmonia amb aquelles persones que son importants per a nosaltres. Ja sigui perquè formen part de la nostra vida emocional: parella, amics, família, o perquè compartim molt temps amb elles, com per exemple els companys i companyes de feina. Però no sempre és així, a vegades aquesta harmonia es trenca perquè els interessos, desitjos o valors que cadascú té no sempre son compartits per l’altra. Què podem fer llavors:

No deixis passar el temps: sigues valent/a per afrontar la situació. Per molt que allarguis el moment d’enfrontar-la, aquesta no desapareixerà.

Intenta trobar el millor moment. No  s’ha de deixar passar el temps però tampoc cal que hi parleu quan tots dos esteu esverats i amb poc ànim de reconciliació. A vegades deixar espai per a respirar i tranquil·litzar-se és una molt bona opció.

3º Sigues objectiu/va, és a dir, parla dels fets, del que ha passat i no tant de la persona.

Orientat cap a la solució i no busquis culpables. Tots tenim raó a la nostra manera. No existeix una única veritat, per això és millor enfocar-se en trobar una solució conjunta que agradi a les dues parts.

Pregunta  a l’altra persona com se sent. Això farà que et sentis més a prop i puguis entendre millor la seva postura. També és convenient que tu li puguis expressar quin son els teus sentiments de manera clara i tranquil·la.

Per últim, una estratègia que em funciona molt a mi, és plantejar-me aquesta pregunta: Què vull: tenir raó o ser feliç? És així quan deixes de lluitar per fer sentir la teva veu i intentes trobar respostes que reparin la relació.

Si tot i així penses que necessites ajuda o vols millorar la teva manera d’interactuar amb els altres, pots contactar amb mi per una consulta particular.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s