Superar conflictes amb persones properes

El normal és que gaudim de les relacions interpersonals, que visquem en harmonia amb aquelles persones que son importants per a nosaltres. Ja sigui perquè formen part de la nostra vida emocional: parella, amics, família, o perquè compartim molt temps amb elles, com per exemple els companys i companyes de feina. Però no sempre és així, a vegades aquesta harmonia es trenca perquè els interessos, desitjos o valors que cadascú té no sempre son compartits per l’altra. Què podem fer llavors:

No deixis passar el temps: sigues valent/a per afrontar la situació. Per molt que allarguis el moment d’enfrontar-la, aquesta no desapareixerà.

Intenta trobar el millor moment. No  s’ha de deixar passar el temps però tampoc cal que hi parleu quan tots dos esteu esverats i amb poc ànim de reconciliació. A vegades deixar espai per a respirar i tranquil·litzar-se és una molt bona opció.

3º Sigues objectiu/va, és a dir, parla dels fets, del que ha passat i no tant de la persona.

Orientat cap a la solució i no busquis culpables. Tots tenim raó a la nostra manera. No existeix una única veritat, per això és millor enfocar-se en trobar una solució conjunta que agradi a les dues parts.

Pregunta  a l’altra persona com se sent. Això farà que et sentis més a prop i puguis entendre millor la seva postura. També és convenient que tu li puguis expressar quin son els teus sentiments de manera clara i tranquil·la.

Per últim, una estratègia que em funciona molt a mi, és plantejar-me aquesta pregunta: Què vull: tenir raó o ser feliç? És així quan deixes de lluitar per fer sentir la teva veu i intentes trobar respostes que reparin la relació.

Si tot i així penses que necessites ajuda o vols millorar la teva manera d’interactuar amb els altres, pots contactar amb mi per una consulta particular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: