Les entrevistes de treball em posen dels nervis

Aconseguir arribar a una entrevista de treball és una bona notícia, vol dir almenys, que el teu cv ha agradat i que estan disposats/des a comprovar si ets el candidat/da perfecte. Però aquesta situació sens dubte genera molta por, nerviosisme i inseguretat. Mirem doncs que podem fer per a afrontar amb tranquil·litat i decisió aquesta prova:

  1. Aprèn el teu cv de memòria. Sembla una obvietat, però en les entrevistes de selecció ens trobem persones (sobretot les que ja tenen una experiència dilatada) que li ballen les dates, les organitzacions, … Queda molt malament no saber quina ha estat la teva trajectòria professional. Dóna sensació de poc compromís amb la professió, com si la feina només fos un tràmit i no un lloc on desenvolupar les teves capacitats.
  2.  Coneix l’empresa. Segurament té una web on pots trobar informació sobre quins son els seus valors, els projectes que estan duent a terme, el sector de mercat en el que es mouen. Segurament durant l’entrevista tindràs possibilitat de demostrar amb alguna intervenció que t’has pres la molèstia d’esbrinar-ho.
  3. Prepara’t possibles preguntes. Intenta posar-te en la pell de la persona que t’entrevistarà, pensa que és el que voldries saber del candidat/da. Ja sabem que sempre hi haurà una pregunta inesperada però sens dubte, fer una prova t’ajudarà a tenir un discurs molt més estructurat i amb un llenguatge més enriquit.
  4. Pensa en el que pots aportar a l’empresa. Motiva’t amb els beneficis d’assolir aquest lloc de treball.
  5. Calcula el temps de desplaçament. Informa’t bé del que trigaràs en arribar. Procura deixar un marge de 10 minuts per a no arribar amb presses i evitar imprevistos. Tampoc arribis massa d’hora, segurament no et podran atendre abans i farà que et posis més nerviós/a.
  6. Pensa en com vols anar vestit/da. Que sigui adequat al lloc de treball, que et doni seguretat i que estigui dintre de la teva manera de ser. No cal anar disfressat.
  7. Porta un cv. L’empresa ja el té, però el podràs consultar durant l’entrevista i també transmetràs que hi vas preparat/da.

Més enllà del resultat, pensa que les entrevistes t’ajuden a aprendre més sobre tu, i cada experiència ajuda a que la següent sigui millor.

Si penses que necessites l’ajuda d’una coach, pots contactar amb mi.

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s